Prijevoz kućnih ljubimaca u Žičari Zagreb

Dozvoljen je besplatan prijevoz kućnih ljubimaca po istim pravilima kao kod prijevoza tramvajima i autobusima. Važno je napomenuti da u jednoj gondoli može biti samo jedan kućni ljubimac.

Pročitajte informacije o prijevozu pasa i ostalih kućnih ljubimaca.

Pravila ZET-a:

Slijepe osobe imaju pravo u vozilo uvesti psa vodiča, osobe u invalidskim kolicima rehabilitacijskog psa, djeca s teškoćama u razvoju uz pratnju roditelja i terapijskog psa, a treneri pasa pse u školovanju. U vozilo se smije uvesti i pas štenac na socijalizaciji u obitelji. Takvi psi moraju nositi službenu ormu.

Dopušten je prijevoz i kućnih ljubimaca, pod posebnim uvjetima.

Psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju se prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta.

Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće. Za njih se naplaćuje dodatna karta sukladno važećem Cjeniku.

Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje.

Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.

Putnici trebaju nositi pribor za čišćenje fekalija očistiti površinu u vozilu koju njegov kućni ljubimac onečisti. Putnik u vozilo može uvesti samo jednog kućnog ljubimca.