Žičara Sljeme lokacija

Lokacija polazne postaje Žičare Sljeme. Karta, adresa, GPS koordinate i upute. Pogledajte koje tramvajske i autobusne linije će vas dovesti do željene lokacije.

Otvorite na Google Maps:
https://goo.gl/maps/3WbTtGtSo88Nr7hB9

Žičara Sljeme adresa

Adresa: Dolje, 10000 Zagreb
GPS Koordinate: 45.861077, 15.982681

Dolazak automobilom

Ako do lokacije Žičare želite stići vlastitim autom ne trebate brinuti. Parkirati možete besplatno na javnoj površini uz samu Žičaru. Također, auto možete parkirati i u službenoj garaži. Za pokretanje navigacije u Google Maps kliknite na link na vrhu stranice. Ako koristite drugu navigaciju upišite koordinate ili adresu.

lokacija parking
Žičara lokacija vanjskog parkirališta

Dolazak tramvajem

Trebate sjesti na tramvaj broj 15 koji polazi sa okretišta Mihaljevac. Žičara Sljeme nalazi se na četvrtoj (zadnjoj) stanici – Gračansko Dolje. Tramvajska stanica nalazi se uz samu Žičaru tako da je nećete promašiti. Vožnja od okretišta Mihaljevac do Žičare traje 6 minuta. Tramvaji koji voze do okretišta Mihaljevac su linije broj 8, 14, 15 i 33. Zanimljivo je napomenuti da je ovo najkraća zagrebačka tramvajska linija. Također, ovdje građani mogu doživjeti i najveći uspon kroz prekrasnu prirodu.

Dolazak autobusom

Autobusne linije koje voze do polazne postaje su 233 i 227. Linija 233 polazi iz Mihaljevca sa jedne i Markuševca sa druge strane. Linija 227 polazi sa Svetica odnosno Gornjeg Bukovca. Preporučamo dodatno provjeriti informacije o autobusnim linijama koje su podložne promjenama. Posjetite službenu ZET stranicu.

Lokacija Žičara Sljeme
Autobusno stajalište kod polazne postaje

Lokacija

Bez obzira kojim prijevoznim sredstvom važno je dobro planirati putovanje. Osoblje će vas pustiti sa sanjkama i skijama u gondolu. U slučaju loših vremenskih prilika tramvajska linija broj 15 može biti izvan pogona. U tim slučajevima ZET će organizirati prijevoz autobusima. Također, u dane vikenda tramvaji i autobusi voze češće i nisu zabilježene veće gužve.