Žičara Sljeme parking

GARAŽA0,80 €/sat
IZGUBLJENA KARTA13,27 €
VANJSKI PARKINGbesplatno
  • Nije moguće kupiti dnevnu kartu
  • plaćanje parkinga moguće je samo bankovnim karticama na automatima za naplatu parkinga!

Žičara Sljeme parking nalazi se uz glavnu zgradu – polaznu postaju Gračansko Dolje. Ukoliko vas zanima lokacija (adresa) parkirališta kliknite na poveznicu Lokacija. Vanjsko parkiralište je besplatno. Sastavljeno je od središnjeg i bočnog dijela. U središnji dio vanjskog parkirališta može se smjestiti 70 automobila od kojih je 8 invalidskih mjesta. Bočni dio može primiti ukupno 64 automobila od kojih je 4 namijenjeno za invalide.

Kapacitet besplatnog vanjskog parkirališta: 134 mjesta
Kapacitet parkinga u garaži: 202 mjesta

Žičara Sljeme parking
Središnji i bočni dio vanjskog parkinga Žičare Sljeme

Cijena parkinga u garaži je 0,80 EUR po satu. Nije moguće kupiti dnevnu kartu, a za izgubljenu kartu plaća se 13,27 EUR. U garažu se može smjestiti malo više od 200 automobila na dvije etaže. Ulazak u garažu nalazi se na sjevernoj strani glavne zgrade – pogledaj fotografiju dolje. Izlazak vozila je na južnoj strani.

Žičara Sljeme garaža
Garaža Žičara Sljeme nalazi se u glavnoj zgradi – polaznoj postaji

Najbolje rješenje za vašeg limenog ljubimca je ostaviti ga na parkingu u Gračanskom Dolju. Veliki interes građana posljednjih mjeseci dosta je opteretio sljemensku cestu. Treba napomenuti kako i dalje postoji problem parkiranja vozila na samom vrhu. Preporučamo vam da odaberete vanjski parking ili garažu kod polazne postaje.

Žičara Sljeme parking

U slučaju da vam zatreba pomoć osoblja Zagrebačkog električnog tramvaja možete ga kontaktirati klikom na ovaj Link. Veličina parkirnog mjesta vanjskog parkirališta bez problema može smjestiti i veća osobna vozila. Kretanje vozila po garaži moderno je isplanirano. Plaćanje parkinga na naplatnim uređajima jednostavno je i brzo. Osoblje će vam rado pomoći sa plaćanjem parkinga.

Parking i odvijanje prometa odlično je riješeno rekonstrukcijom pristupnih cesta. Novo postavljeni rotor omogućuje brz i siguran protok vozila. Ukoliko su kapaciteti parkinga popunjeni predlažemo da se vozilom uputite prema ulici Bliznec. Pilana Bliznec je restoran na samom kraju ulice do kojeg ćete sigurno naći dobro mjesto za parking. Naravno, ovo podrazumijeva dodatnu šetnju jednom od najljepše uređenih staza na Medvednici.